2020年全国英语等级考试三级模拟题-公共英语三级阅读A - 澳门威尼斯人官方网投
PETS公共英语
考试时间报名时间报名条件准考证打印成绩查询考试通知
您的位置:学易首页 > PETS公共英语 > 模拟试题 > 2020年全国英语等级考试三级模拟题-公共英语三级阅读A
快揵导航:报考指南报名入口合格标准证书领取
2020年全国英语等级考试三级模拟题-公共英语三级阅读A
来源:澳门威尼斯人手机在线 2020/1/14 14:03:00 【字体:放大正常缩小】【打印页面

全国英语等级考试公共英语PETS模拟试题模拟练习题

  公共英语考试-全国英语等级考试由笔试试卷和口试试卷组成。笔试试卷和口试试卷都使用英文指导语。网校为帮助考生顺利通过考试,特别整理了公共英语考试三级模拟试题供考生参考,更多备考资料可关注网校公共英语频道或点击网站右下角在线客服咨询!祝各位考生顺利通过考试!所有备考资料内容均来源于网络,仅供考生参考学习!

  阅读理解:
  WheneverCatherine Brown,a 37-year-old journalist,and her Mends,professionals intheir 30s and early 40s,meet at a London cafe,their favorite topic ofconversation is relationships:men's reluctance to commit,women'sindependence,and when to have children—or,increasingly,whether to have themat all.“With the years passing my chances of having a child go down,but Iwon't marry anyone just to have a child,”says Brown.To people like Brown,babies are great—if the timing is right.But they're certainly not essential.
  Inmuch of the world,having kids is no longer a given.“Never before haschildlessness been an understandable decision for women and men in so manysocieties,”says Frank Hakim at the London School of Economics.Young peopleare extending their child-free adulthood by postponing children until they arewell into their 30s,or even 40s and beyond.
  A growing share is ending up with no children at all.Lifetime childlessness inwestern Germany has hit 30 percent among university-educated women,and is rapidly risingamong lower-class men.In Britain,the number of women remaining childless hasdoubled in 20 years.
  The latest trend of childlessness does not follow historic patterns.For centuriesit was not unusual for a quarter of European women to remain childless.But inthe past,childlessness was usually the product of poverty or disaster,ofmissing men in times of war.Today the decision to have—or not have—a child is the result of acomplex combination of factors,including relationships,career opportunities,lifestyle and economics.
  In some cases childlessness among women can be seen as aquiet form of protest.In Japan,support for working mothers hardly exists.Child care is expensive,mendon't help out,and some companies strongly discourage mothers from returningto work.“In Japan,it’s career or child,”says writer Kaori Haishi.It's notjust women who are deciding against children;according to a recent study,Japanese men are even less inclined to marry or want a child.Their motivations,though,may have more to do with economic factors.
  1、Catherine Brown and her friends feel that having childrenis not _______.
  A.totally wise
  B.a huge problem
  C.a rational choice
  D.absolutely necessary
  参考答案:D
  参考解析:从第一段最后一句话“But theyare certainly not essential(必要的)”得知,此空应填“必要的”的同义词necessary。故选D。
  2、It can be inferred that,for many women,having babiesnowadays is _______.
  A.a hard commitment
  B.helpful to their career
  C.essential forhappiness
  D.an understandable decision
  参考答案:A
  参考解析:从文章中得知现代社会妇女生育并非理所当然,而是综合一系列因素之后做出的决定,是个艰难的选择。故选A。
  3、In the old days,many women remained childless _______.
  A.as a quiet form ofprotest
  B.because of lack of support
  C.because of unfortunatecircumstances
  D.because theylacked social responsibility
  参考答案:C
  参考解析:从第四段第三句“But in the past,childlessnesswas usually the product of poverty or disaster,of missing men in times of war.”可以看出旧时代女性不生孩子是因为一系列不幸的因素。
  4、We learn that childlessness at present ________.
  A.affects Europe more than it does Asia
  B.produces more benefitsthan in the past
  C.is more a woman'sdecision than a man's
  D.is more complex in itscause than that in the past
  参考答案:D
  参考解析:从文章第四段第四句话“achild is the result of a complexcombination of factors”得知,不生孩子的原因比过去更复杂。故选D。其他选项在文中并没有明确的出处。
  5、According to the text,when a Japanese man decides not to havechildren,he probably feels unable to _______.
  A.help with housework
  B.afford to have a child
  C.be a responsible father
  D.balance work and family
  参考答案:B
  参考解析:从文章第五段第三句话“Childcare is expensive,and men don't help out.”及最后一句话“Their motivations,though,may have more to do with economicfactors.”可知,日本男人决定不要孩子很可能是因为财力无法承担。故选B。
  参考译文:
  凯瑟琳•布朗,一位三十七岁的记者,每次和她三四十岁的朋友们在伦敦一间咖啡屋碰面时,她们最爱聊的话题就是“关系”:男人们怠于承担,女人们的自立,还有什么时候要孩子——或者,越来越多地谈到到底要不要孩子。“年华流逝,我要孩子的机会也在减少,但是我不会仅为了要孩子而找个人结婚,”布朗说道。对于像布朗一样的人而言,有孩子再好不过了——当然如果时机到了。但孩子肯定不是必须的。
  在世界的许多地方,要孩子都不再是必须的。“从前,不要孩子这个决定对于许多社会中的男男女女都是不可理解的,”伦敦经济学院的弗朗克•哈基姆说道。年轻人正在延长他们无子无女的成年时光,推迟生儿育女的年龄,直到他们步入三十,或四十岁,或更久。
  越来越多的人终生没有孩子。在德国西部,受过大学教育的女性中,百分之三十终生无子女,这一比例在下层男性中正快速增长。在英国,女性无子女的人数在二十年内翻了一番。
  新近流行的无子女潮流并没有延续历史的模式。几个世紀以来,四分之一欧洲女性无子女是很寻常的事。但是在过去,无子女常常是因为贫穷或灾害,或是因为战争时期缺少男性。如今,决定要或是不要——孩子取决于一系列的因素,包括各类关系、事业机遇、生活方式以及经济状况。
  某些情况下女性充子女可视为一种沉默的反抗形式。在日本,工作女性几乎孤立无援。照料孩子开销很大,男人不分担,并且许多公司强烈抗议妈妈级女性重新面来工作。“在日本,事业与孩子不可兼得,”作家叶石香织说道。根据最近一项研究表明,不光是女人不想要孩子,日本的男人更不想结婚生子。日本男人考虑更多的是经济方面的原因。

我猜这些文章对您也有帮助
PETS公共英语网络课程
分享到:

PETS公共英语考试导航
用户名:
密 码:
保留登录信息
考试指南
高清教程
相关推荐



澳门威尼斯人官方网投